Fietsroutes

Routes vanaf Brasserie Bozlust

rondom het markiezaatsmeer

42 km

Route rondom het markiezaatsmeer laat je veel zien van de Brabantse wal. Heerlijk afwisselend, zo ga je vanuit de bossen bij Brasserie Bozlust naar het historisch centrum van Bergen op zoom, daarna langs het Markiezaatsmeer en door de dorpen Hoogerheide en huijbergen.
bekijk route

Mozes brug route

47 km

Start je route in de bossen van bergen op zoom en fiets langs de bekende mozesbrug. Vanuit hier gaat de route richting de 2 molens van Roosendaal en van Nispen. Om daarna via het groene Wouwse Plantage terug te keren bij Brasserie Bozlust.
bekijk route

De glorie van Bergen op zoom

21 km

Bergen op zoom is zeer divers, zo sta je in het groen en in no-time sta je aan het strand om vervolgens daarna midden in het Historische stadscentrum te staan op de Grote Markt. Geniet van een van de vele terrasen onderweg. Via natuurgebied bergse heide kom je weer terug.
bekijk route

De Landgoederen

29 km

Op de Brabantse wal liggen bijzondere landgoederen, de eerste die tegenkomt is Landgoed Mattemburgh met zijn prachtige franse tuin uit de 18e eeuw. Na vertrek hier fiets je door naar Landgoed de Wouwse Plantage waar je kunt wandelen door de bossen rondom het landgoed.
bekijk route

zeehonden spotten in Rilland

zeehonden spotten in Rilland

Routes vanaf Hotel-Restaurant de Jonckheer

De Brabantse wal

17 km

Vanaf Brasserie abdijbos gaat je fietstocht richting Hoogerheide, Hier zie je verschillende bunkers nog liggen van de 2de wereld oorlog en de Slag om woensdrecht, tevens is de het verldrij parcours van Arie vd poel. Met de in de volksmond genoemde stairway to heaven.
bekijk route

De Kalmthoutse heide

37 km

Aan weerszijden van de Belgisch– Nederlandse grens ligt de Kalmthoutse heide. Deze route voert je door de verschijdenheid van dit gebied en langs dorpjes aan beide zijde van de grens. Er zijn vele terassen onderweg om dit een aangename fiets tocht te maken voor een ontspannen dagje uit.
bekijk route

Door de haven van Antwerpen

67 km

De Antwerpse haven kan terugblikken op een bijzonder kleurrijke geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen vinden schepen met lading en passagiers hun weg over de Schelde. Stop even bij fort Lillo, (95) en vergeet zeker geen pintje te pakken voordat je weer terug de grens over gaat!
bekijk route

zeehonden spotten in Rilland

50 km

Rijdt de Barabantse wal af en zie de weidse vergezichten. je komt uit bij de Westerschelde en waant je in een ander land als je over de dijk naar Rilland fietst. Uitgekomen bij het belevingspunt daar kun je met een beetje geluk de zeehondjes op 1 van de zandbanken zien liggen.
bekijk route

zeehonden spotten in Rilland

De Oesterdam en Tholen

56 km

Ga op bezoek in de 13 eeuwse stad Tholen, met zijn nog volledige intacte stervormige veste, stadcentrum en molens zeer de moeite waard voor een bezoek. Onderweg kun je ook nog even lekker aan het water gaan liggen aan de Bergse diepsluis.
bekijk route

Routes VVV Brabantse wal